Bestrooi de hamlapblokjes met peper,zout en flink wat bloem.
Doe de kruiden in de kruidenbol.
Bak zonder olie de gerookte spekreepjes, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5 even aan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien.
Voeg de tomatenpuree en de Greensweet stevia Brown toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
Blus af met de rode wijn en laat een minuut of 5 wat indikken.
Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en voeg de andere ingrediënten toe en doe de kruidenbol ertussen.
Zet de slowcooker 6 uur op low en zet dan nog een uurtje op warmhouden met de deksel half erop.
Eet smakelijk!
Gegeten met wat zoutzure komkommer: scheutje witte wijnazijn mengen met 2 eetlepels Greensweet Stevia Syrup (of honing), 2 eetlepels Greensweet erytritol suiker (of gewoon witte suiker) en peper en zout uit de molen naar smaak.
Dan 1,5 komkommer in dunne plakjes snijden, ik doe dat met een kaasschaaf.