Vet een taartvorm of vlaaivorm (26 - 28 cm) licht in en bekleed met het deeg.
Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm.
Verdeel er een steunvulling over.
Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
Verdwijder de steunvulling en het bakpapier.
Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat daarna op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Spatel er de mascarpone en likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
Maak de aardbeien schoon maar laat aan 6 - 8 de krontjes zitten.
Verdeel de vruchten over de bodem met de aardbeien met kroontjes in het midden.
Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
de room-mascarponevulling is ook heel geschikt om, gecombineerd met de aardbeien, te gebruiken als vulling voor een cake. Snij daarvoor een cake (kant-en-klaar) in lagen. verdeel daarover de vulling met de vruchten, stapel de lagen en snij de cake in dikke plakken.