Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelcake met abrikozenjam
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
roomboter
▢
150
g
bruine basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
150
g
zelfrijzend bakmeel of cakemeel
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
3
appels
▢
2
eetlepel(s)
abrikozenjam
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 C.
Vet en springvorm van 22 cm in met wat boter.
Doe de rest van de boter en suiker in een pan en zet deze op een laag vuur en roer tot een romige massa.
Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe en roer alles luchtig door met een pollepel.
Zef het bakmeel en voeg dit samen met de vanillesuiker toe aan het boter-suikermengsel.
Meng alles goed.
Schep het beslag in de vorm.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij elke appel in 4 partjes.
Kerf de bolle kant van de appelpartjes in met een vork zodat je een streepjespatroon krijgt.
Druk de appelpartjes in het deeg met de bolle kant naar boven.
Bak de cake in 50 à 60 minuten gaar.
Verwarm tegen het eind van de baktijd de abrikozenjam in een pannetje op een laag vuur.
Wanneer de cake gaar is, haal je hem uit de oven en strijk je met een mes of kwastje de jam erover.
Tot slot strooi je het kaneelpoeder erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
neem 3x de aangegeven hoeveelhied om er een hele bakplaat mee te vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit