Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Appelkwarktaart van Boodschappen
Boodschappen 9-2006
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
zachtzure appels
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
100
g
boter
▢
150
g
suiker
▢
3
eieren
▢
250
g
kwark
▢
150
g
cakemeel
▢
boter om in te vetten
▢
50
g
geschaafde amandelen
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 C.
Schil de appels en snij in smalle partjes.
Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
Roer of mix de boter en suiker tot een luchtige massa.
Klop de eieren er één voor één door.
Meng de rest van het citroensap door de kwark.
Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
Spatel het cakemeel er luchtig door.
Vet een bakvorm (24 cm) in.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag.
Strooi de geschaafde amandelen erover.
Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
Bak de cake in ca 50 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
vervang de appels eens door handperen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart