Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladepudding van Boodschappen
Boodschappen 10-2006
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
cacaopoeder
▢
75
g
maïzena
▢
1
l
melk
Melkan
▢
100
g
suiker
▢
1
slagroomspuit
Melkan
▢
50
g
dunne chocolade flikken
Instructies
Doe de cacao en maïzena in een kom en roer door elkaar.
Roer ongeveer 6 eetlepels melk door dit mengsel en zorg dat het een glad, dik papje zonder klontjes wordt.
Roer dan de suiker erdoor.
Spoel een puddingvorm met een inhoud van minstens 1 l om met koud water.
Giet de melk in een flinke steelpan en breng aan de kook.
Roer dan bij beetjes tegelijk (blijven roeren) het cacao-maïzena-suikermengsel door de melk.
Temper de hittebron en laat de (chocolade)melk ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
Blijf roeren.
Het mengsel wordt steeds dikker.
Giet het puddingmengsel in de vochtige puddingvorm.
Laat de pudding koud worden.
Zet de dan stijf geworden pudding eventueel in de koelkast.
Leg een bord of schaal op de vorm en draai de vorm in één keer om.
Laat de pudding voorzichtig uit de vorm op de schaal glijden.
Versier de pudding met behulp van een slagroomspuit.
Steek chocolaatjes in de toefjes slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
De chocoladepudding kan ook in verschillende kleine puddingvormpjes worden gemaakt. Spoel deze vormpjes eerst om met koud water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Nagerecht