Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse pastasalade met pestosaus
Boodschappen 12-2005
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje kers/cherrytomaatjes
ca. 250 g
▢
3
eetlepel(s)
pesto
uit een potje
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
extra vergine
▢
20
groene olijven
of zwarte olijven zonder pit
▢
100
g
gorgonzola
▢
zout
▢
300
g
pasta
bijvoorbeeld spiraaltjes
▢
100
g
doperwten
diepvries
▢
10
blaadjes
basilicum
Instructies
Snijd de gewassen tomaatjes doormidden.
Roer de pesto en 5 eetlepels olijfolie door elkaar.
Snijd de olijven in plakjes en de gorgonzola in blokjes.
Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook.
Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken.
Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen.
Laat pasta en doperwten afkoelen.
Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen.
Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen.
De pasta mag niet papperig-zacht worden.
Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Salade
Land van herkomst
Italië