Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasbitterballen 2
Boodschappen 11-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
bloem
▢
25
g
boter
▢
200
ml
melk
▢
200
g
geraspte belegen of oude kaas
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
8
eetlepel(s)
paneermeel
▢
1
eiwit of ei
▢
vloeibaar frituurvet
Instructies
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat.
Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken.
Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor.
Voeg peper en zout en nootmuskaat naar smaak toe.
Verdeel over een bord en laat afkoelen.
Snij het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.
Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een balletje van.
Wentel deze door paneermeel.
Klop het eiwit of ei los met 1 eetlepel water.
Haal de balletjes erdoor en daarna weer door het paneermeel.
Verwarm het frituurvet tot 180 C en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
op dezelfde wijze maakt u kaaskroketjes. Vorm ze zoals bij garnalen kroketten met twee eetlepels tot een kroketvorm
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Warme hapjes