Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsoester met mango notenvulling
Boodschappen 6-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
mango
▢
1
sjalotje
▢
100
g
cashewnoten
ongezouten
▢
150
g
kalfs gehakt
▢
½
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
3
eetlepel(s)
paneermeel
▢
peper
▢
zout
▢
4
kalfsoesters
ca 150 g p stuk
▢
50
g
boter
▢
4
eetlepel(s)
gevogeltefond
of vleesfond
Instructies
Schilo de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pel het sjalotje en snipper deze.
Hak de helft van de noten grof.
Meng het gehakt met de helft van de mango, gehakte noten, kerriepoeder, paneermeel en peper en zout.
Snij de kalfsoesters met een puntig scherp mesje aan één kant open zodat een envelopje ontstaat.
Vul de oesters met de viulling en maak de opening dicht met een cocktailprikker.
Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters in 8-10 minuten gaar en bruin.
Doe de sjalotjes, de rest van de noten en mangostukjes erbij en laat nog 2 minuten meebakken.
Serveer het kalfsvlees op warme borden.
Voeg de fond bij het braadvet en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de saus bij het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer met gekookte krieltjes en broccoli of peultjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees