Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een pan en laat de paprika, de ui en de knoflook zachtjes fruiten zonder ze te laten kleuren.
Laat de tomatenpuree kort meebakken.
Blus af met de wijn of het water en laat inkoken tot het vocht bijna is verdampt.
Roer het mengsel met de achterkant van een soeplepel door een fijne zeef en breng de puree op smaak met wat zout en peper.
Schil de witte asperges helemaal en de groene alleen aan de onderkant, verwijder het houtachtige onderste deel en snijd iedere asperge in drie gelijke stukken.
Kook ze in water met wat zout in circa 10 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet ze af en laat ze uitlekken.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de ovengrill goudbruin.
Bestrijk de sneetjes brood met de paprikapuree en verdeel er de groene en witte asperges over (let op een eerlijke verdeling van de aspergepunten).
Beleg de sneetjes met ansjovisfiletjes en serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
• Vervang de ansjovisfilets desgewenst door een opgerold plakje rauwe ham of rookvlees. • Vervang de sneetjes door uitgestoken broodrondjes of door gehalveerde gebakken pitabroodjes.