Maak van dit mengsel een rol met een middellijn van circa 5 cm.
Wikkel de rol in huishoudfolie en leg deze ‘paté’ een uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit 25 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Bak de tournedos snel aan beide kanten.
Temper de hittebron en bak het vlees nog eens enkele minuten per kant.
De juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees en de voorkeur van de eter.
Tournedos worden tussen ‘rood’ en ‘medium’ gegeten.
De buitenkant van het vlees is knapperig, de binnenkant is zacht en mals.
Bak de laatste minuut de groene peperkorrels mee.
Schep het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
Giet een beetje water in de koekenpan en roer de aanbaksels los.
Leg de tournedos op de borden.
Giet er braadvet over.
Snijd de rol paté in vier dikke plakken.
Verwijder het folie.
Leg de plakken paté op de tournedos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gebakken champignons en/of haricots verts en kleine gebakken of gekookte aardappeltjes of frites. Voeg behalve een klein beetje water aan het braadvet een scheutje cognac toe. De alcohol verdampt, maar het aroma blijft.