1eetlepelfijngehakte dillevers, gedroogd of diepvries
250mlGriekse yoghurt
20groene olijven zonder pit
12takjes peterselie
Instructies
Snijd de komkommer in blokjes.
Snijd de gepelde ui in zeer dunne ringen.
Snijd de ontvelde tomaat in partjes.
Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het kapje van de paprika.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de paprika in dunne ringen.
Snijd de radijzen in plakjes.
Was en droog de slabladen.
Prak de feta en roer deze kaas met de dille door de yoghurt.
Leg de slabladen in een grote wijde schaal.
Leg op de sla de gesneden groenten en de afgekoelde tuinbonen.
Garneer de sla met olijven en de takjes peterselie.
Schep in het midden van de sla het yoghurtmengsel en schep het aan tafel door de salade.
De yoghurt kan ook apart in een kom worden geserveerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet er warm (Turks) bruinbrood of stokbrood bij. Variatietip:Vervang de ijsbergsla door ca. 150 g gewassen en gedroogde spinazieblaadjes.
Strooi geroosterde zonnebloempitten over de sla.