Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Nawabi kheema pilau
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
275
gram
basmatirijst
▢
50
gram
geklaarde boter
▢
1
extra eetlepel
geklaarde boter
▢
25
gram
rozijnen
grote
▢
25
gram
cashewnoten
ongebrande gehalveerde
▢
2
eetlepels
melk
▢
1
theelepel
saffraandraadjes
▢
6
groene kardemoms
aan de top ingesneden
▢
4
hele
kruidnagels
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
2
laurierblaadjes
verkruimeld
▢
1
blokjes
gemberwortel
2½ x 2½ cm, gepeld en geraspt
▢
3
tenen
knoflook
gepeld en geperst
▢
2
verse
groene chilipepers
fijngehakt en van zaden ontdaan
▢
1
theelepel
nootmuskaat
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
1
eetlepel
koriander
gemalen
▢
450
gram
lamsgehakt
mager
▢
5¾
dl
water
▢
1½
theelepel
zout
▢
1½
dl
halfvolle room
▢
2
eetlepels
rozewater
▢
2
hardgekookte
eieren
in plakjes
Instructies
Was de basmatirijst, laat hem een half uur in koud water staan en daarna uitlekken.
Verhit op laag vuur een eetlepel geklaarde boter, roer er de rozijnen door tot ze opzwellen, haal ze uit de pan en houd ze apart.
Bak de cashewnoten in dezelfde olie tot ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan en houd ze apart.
Breng de melk aan de kook, voeg er de saffraandraadjes aan toe, neem de pan van het vuur en houd hem apart.
Verhit het restant van de geklaarde boter op laag vuur en bak de kardemoms, de kruidnagels, het komijnzaad en de laurierblaadjes 1 minuut.
Voeg de gember, knoflook en groene chilipepers toe en roerbak 30 seconden.
Voeg de nootmuskaat, kaneel, komijn en koriander toe en bak 1 minuut.
Voeg het gehakt toe,zet het vuur op half en roerbak het gehakt tot het rul en lichtbruin is.
Het duurt ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt.
Voeg de rijst toe en roerbak ± 5 minuten.
Voeg het water, het zout, de room en de saffraan toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat 12-15 minuten zacht koken.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten met het deksel op de pan staan.
Voeg de helft van de noten en de rozijnen aan de rijst toe.
Besprenkel met rozewater en schep de rijst met een vork voorzichtig om.
Schep de pilau in een schotel en garneer met het restant van de noten en rozijnen en met de plakjes ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Rijst
Land van herkomst
India