Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige borrelballetjes met olijvendip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
fijn gesnipperd
▢
2
takjes
verse peterselie
fijn gehakt
▢
10
groene olijven
zonder pit, fijn gehakt
▢
100
ml
halvanaise
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
versgemalen peper
▢
400
gram
half-om-half gehakt
▢
1
ei
▢
5
eetlepel(s)
paneermeel
▢
2
eetlepel(s)
chilisaus
▢
zout
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Roer in een kom de halvanaise, crème fraîche, peterselie, olijven en peper tot een romige olijvendip.
Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, sjalotje, chilisaus, zout en peper door elkaar.
Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en draai er balletjes van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 6 minuten op een zacht vuur gaar.
Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij.
Serveer de balletjes warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Vlees