Breng in een ruime pan een flinke laag water (met zout of ketjap) aan de kook.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur laat goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
Meng de noedels met de knoflookolie.
Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden.
Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
Geef de knoflooknoedels er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: geef er voor een krokant accent Conimex cassave kroepoek of gebakken uitjes bijVariatietip: vervang de kipfilet door drumsticks. Deze moeten wel wat langer in de wok: laat de kip ca 15 minuten zachtjes pruttelen.