Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bahmi speciaal met bamboescheuten en kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
Conimex Mie
nestjes
▢
400
g
kipfilet
in reepjes
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
blik
bamboescheuten
140 g
▢
2
rode paprika's
▢
6
lente-uitjes
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de kipreepjes met de kruidenmix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
Wel de groente-kruidenmix minstens 10 minuten in 5 dl heet water.
Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon.
Was en snijd de paprika´s in halve ringen.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakjes
Verhit een grote wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kipreepjes 2 minuten.
Voeg de paprika en de bamboescheuten toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de gewelde groenten en de mie toe en warm het geheel goed door.
Wok op het laatst de lente-uitjes kort mee.
Schep de bahmi speciaal op 4 diepe borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met de pittige gebakken Conimex Sambal Badjak en Atjar Tjampoer als een frisse salade erbij.
Varitietip:
Vervang de kipreepjes door vleesreepjes. Voeg aan de lente-uitjes een scheutje Ketjap Manis toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Mie
Land van herkomst
Oosters