Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
2
vleestomaten
▢
8
eetlepel(s)
Conimex geraspte kokos
▢
400
g
rundvlees
reepjes
▢
1
bakje
Conimex boemboe voor rendang vlees
▢
600
g
spitskool
gesneden
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Was en snij de tomaten in partjes.
Bak ondertussen de kokos lichtbruin in een droge koekenpan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
Roer er de boemboe en 150 ml water door en laat het geheel 3 à 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Voeg er de laatste minuut de tomatenpartjes aan toe.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok.
Voeg de spitskool toe en wok deze 2 minuten.
Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
lekker met pittige Conimex sambal badjak en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.
Variatietip:
gebruik in plaats van vleestomaten eens kerstomaaatjes en bestrooi het rendang vlees met fijngehakte peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Oosters