Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise sweet chili ‘beef’ met mini-maïs en pandan rijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
pandan rijst
▢
1
kleine
limoen
▢
4
jonge
preien
▢
400
g
biefstuk
malse
▢
Conimex wok olie
▢
300
g
mini-maïskolfjes
vers, blik of uitgelekte maïskorrels
▢
1
pakje
Conimex Romige Kokosmelk
▢
Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Was en snijd de prei in lange smalle repen van ca. 15 cm.
Snijd het vlees in dunne reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de biefstuk 1-2 minuten.
Schep ze uit de pan.
Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe.
Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten.
Roerbak de prei vervolgens 2 minuten mee. (Maïskolfjes uit blik of maïskorrels kunnen veel korter samen met de prei worden gewokt).
Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen.
Voeg de biefstuk en ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuten.
Schep de rijst en ‘beef’ met maïs op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een knapperig element met pit Conimex Kroepoek Hot op tafel en geef er ook Conimex Gebakken Uitjes bij.
Variatietip:
Vervang de biefstuk eens door kip en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Thailand