Maak ondertussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water (met wat zout of ketjap) in 5 minuten gaar.
Afgieten en laten uitlekken.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Was en snijd de paprika in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 4 minuten.
Voeg de paprika en boontjes toe en wok die 3 minuten mee.
Roer er ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
Schep de rijst en de zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes op 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet voor een fris accent Conimex Atjar Taugé op tafel en Sambal Manis om het gerecht zelf iets pittiger te maken.Variatietip: Voeg met de woksaus stukjes (verse) ananas toe en bestrooi het gerecht met pinda’s.