Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele cakejes in een eigentijds jasje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Zeef 375 gr zelfrijzend bakmeel boven een kom en wrijf er met de toppen van de vingers 90 gr boter door.
Schep er 200 gr witte basterdsuiker, 3 dl karnemelk en 1 losgeklopt ei door.
Neem 1/3 deel van het deeg en roer er 1 eetlepel muntlikeur of -siroop en 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes door.
Verdeel de helft van het witte beslag over 12 ingevette cakevormpjes of 1 ingevet muffinblik.
Verdeel het muntbeslag erover en dek af met de rest van het witte beslag.
Roer de deegsoorten met een satéstokje door elkaar, zodat een marmer-effect ontstaat.
Bak de cakejes in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een taartrooster afkoelen.
Smelt au bain-marie in 2 aparte pannetjes 50 gr witte en 50 gr pure chocolade.
Schenk de gesmolten witte chocolade over 6 cakejes en de pure chocolade over de rest van de cakejes en laat het glazuur drogen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake