Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurt notencake
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
200
gram
suiker
▢
4
eieren
▢
200
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
zout
▢
kaneel
▢
2
dl
yoghurt
▢
50
gram
geraspte pure chocolade
▢
100
gram
grofgehakte hazelnoten
Instructies
Klop de boter met de suiker wit en piekerig en klop er één voor één de eieren door.
Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel en schep dit, afgewisseld met de yoghurt bij het eimengsel.
Schep er de chocola en de hazelnoten door.
Schep het deeg in een ingevet cakeblik en bak het 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Temper de oven tot 150°C en bak de cake in 30-45 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan, keer hem op een rooster en laat het uitdampen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake