Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pandanrijstrand met varkensvlees in citroensaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
1
rode paprika
▢
200
gram
hamlappen
▢
175
gram
pandanrijst
Oryza
▢
zout
peper
▢
1
mespunt
kaneel
▢
15
gram
boter
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
dl
kokosmelk
blik
▢
1
eetlepel
fijngeknipte verse basilicum of munt
Instructies
Boen de citroen schoon, snijd een stukje gele schil van ± 4 cm af en snijd dat in dunne reepjes.
Pers de citroen uit.
Maak de paprika schoon en snijd hem in ruitjes.
Snijd de hamlappen in blokjes.
Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Bestrooi het vlees met zout, peper en kaneel.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Bak de paprika en de citroenschilletjes ± 1 minuut mee.
Voeg 1 1/2 eetlepel citroensap en de ketoembar toe en laat het vlees met het deksel schuin op de pan ± 5 minuten sudderen.
Voeg de kokosmelk toe en laat het vlees nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
Doe de helft van de rijst in een eenpersoonsrijstrand.
Druk de rijst goed aan en keer de rand boven een bord.
Vul de rijstrand met de rest van de rijst en keer deze boven het andere bord.
Schep het vlees in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees