Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensvlees met appel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensvlees in blokjes
▢
peper
zout
▢
marjolein
▢
10
sjalotjes
▢
½
bakje champignons
▢
2
appels
▢
een klein klontje boter
Voor de saus:
▢
1
dl
appelsap
▢
1
eetlepel
rode saus
bijvoorbeeld ketchup
▢
3
eetlepels
halvanaise of yogonaise
▢
peper
Instructies
Bak het vlees in ± 5 minuten gaar en bruin en kruid het met peper, zout en marjolein.
Snijd de ui in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in partjes van ± 1 cm dik.
Fruit, als het vlees gaar is, de ui en de champignons mee en fruit als laatste de appelpartjes mee, maar vooral niet te lang.
Haal dan alles uit de pan.
Roer een saus van het appelsap, de rode saus, de halvanaise en peper.
Zet het vuur onder de pan laag en laat de saus voorzichtig warm worden, maar laat niet koken, want dan schift het.
Voeg dan het vlees en de groenten weer toe en maak het gerecht af met wat peper.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees