Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elzasser Bäckerofen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkenspoelet
▢
250
gram
lamspoelet
▢
250
gram
runderpoelet
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
peterselie
▢
500
gram
aardappels
▢
25
gram
boter
▢
zout
zwarte peper
▢
½
liter
droge witte wijn
▢
1
laurierblad
Instructies
Pel de uien en snijd ze in schijven of grof in blokjes.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Snijd de peterselie klein.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Verhit de boter in een grote pan en bak de uien lichtgeel.
Leg de aardappelen, het vlees en de uien in lagen in een ovenschaal en strooi op iedere laag zout en peper, wat knoflook en de peterselie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de wijn voorzichtig over het gerecht en leg er de laurier op.
Sluit de schaal goed af, schuif hem in de oven en bak het gerecht in 2 1/2 uur rustig gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk