Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse stoofschotel
Porties:
5
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
150
gram
bakbacon in reepjes
▢
750-850
gram
rund-
varkens- en/of lamsvlees in mooie stukken
▢
10
gehalveerde sjalotjes
▢
2-3
teentjes
knoflook
▢
60
gram
groene olijven zonder pit
▢
60
gram
zwarte olijven zonder pit
▢
2-3
eetlepels
kappertjes
▢
2
takjes tijm
▢
1
klein
takje rozemarijn
▢
3
dl
rode wijn
Instructies
Verhit de olie.
bak de bacon in 10 minuten krokant en schep hem uit de pan.
Bak het vlees in het achtergebleven vet in gedeelten rondom bruin en schep het uit pan.
Bak de sjalotjes en de knoflook in het achtergebleven vet zachtjes 5 minuten.
Schep de bacon en het vlees in de pan terug.
Voeg de groene en zwarte olijven, de kappertjes, de tijm, de rozemarijn, de wijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat.
Dek de pan af en stoof het vlees in 2 uur op zacht vuur (of in de oven van 170°C) zachtjes gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk