Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi ketjap van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
varkensvlees in blokjes
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
schijven gemberwortel
djahé
▢
2
dl
ketjap manis
▢
2
bolletjes
geraspte gember in siroop
▢
sambal oelek naar smaak
▢
1
groene en 1 rode peper
▢
een scheut water
▢
zout
Instructies
Doe wat olie in een braadpan en schroei het vlees hierin.
Rasp de ui en de knoflook en voeg dit bij het vlees.
Roer tot het meeste vocht is verdampt en smoor tegelijkertijd de djahé en de sambal mee.
Voeg, als het geheel wat droger begint te worden, de ketjap, het water en de geraspte gember en eventueel een scheutje gembersiroop toe.
Voeg naar smaak zout toe en laat het gerecht sudderen tot het vlees gaar is.
Snijd naar behoefte de groene en rode pepers in schuine stukjes en voeg die op het laatst aan het gerecht toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees