Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Carne de porco a alentejana
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
reuzel of olijfolie
▢
750
gram
varkensfricandeau in stukken
▢
100
gram
ontbijtspek in blokjes
▢
4
geperste teentjes knoflook
▢
1
fijngesneden rode peper
zaadjes verwijderd
▢
2
gesnipperde uien
▢
zout
peper
▢
3
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
1
kg
mosselen
Instructies
Verhit de reuzel of olie in een grote braadpan en bak het vlees en het spek hierin rondom bruin.
Voeg de knoflook, de rode peper, de ui, zout, peper en de peterselie toe en bak dit 15-20 minuten.
Was de mosselen goed schoon (verwijder de slechte exemplaren) en doe ze bij het vlees.
Bak ze op hoog vuur, onder regelmatig schudden, tot de mosselen open gaan.
Serveer het gerecht Direct.
Lekker met frites en partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees