Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Pangang 7
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mals varkensvlees
schouderkarbonade, fricandeau, of mooi mager spek
Voor de marinade:
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
geraspte ui
▢
1 ½
eetlepel
ketjap
▢
citroensap en citroenschil
▢
sambal oelek naar smaak
▢
½
theelepel
djahé
▢
een scheutje sherry
▢
1 ½
eetlepel
olie
Voor het sausje:
▢
2
eetlepels
gembernat of 2 eetlepels bakgember
▢
sambal oelek naar smaak
▢
½
kopje
tomatenketchup
▢
½
eetlepel
ketjap
▢
een scheutje azijn
▢
1
kopje
water
▢
zout
peper
▢
maïzena om te binden
Voor de garnering:
▢
2
eetlepels
atjar tjampoer
Instructies
snijd het vlees in plakken van 2-3 cm, kerf ze met tussenruimtes van 2 cm in en wrijf het vlees in met peper en zout.
Maak de marinade:
Fruit de geraspte ui en de knoflook, voeg de andere ingredinten toe en breng alles aan de kook.
Laat de marinade wat afkoelen en leg er dan het vlees minstens 2 uur in.
droog het vlees met keukenpapier goed af.
Olie het vlees, verwarm de grill voor en leg het vlees in het midden van de oven onder de grill.
Rooster het krokant (iedere kant ± een kwartier).
Maak intussen het sausje:
Voeg aan het water alle ingrediënten toe, breng het aan de kook en bind het met maïzena of aardappelmeel.
Leg wat atjar tjampoer op een vleesschaaltje.
Leg daarop het vlees en overgiet dit alles met het sausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees