Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi ketjap 4 van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kg
krabbetjes
▢
250
gram
magere varkenslappen
▢
4-6
eetlepels
olie
▢
2-3
eetlepels
water
▢
½
theelepel
peper
▢
3
theelepels
gemberpoeder
▢
zout
▢
10
eetlepels
gesnipperde uien
▢
4
gesnipperde teentjes knoflook
▢
2
eetlepels
gehakte bakgember
▢
1
eetlepel
gembervocht
▢
2
eetlepels
azijn
▢
4
eetlepels
ketjap
Instructies
Wrijf het vlees in met peper, gemberpoeder en zout en laat dit een uur intrekken.
In plaats van gemberpoeder kunt u ook gemberwortel gebruiken. Rasp dan ± 1 eetlepel van de geschilde wortel.
Braad het vlees in de olie tot het lichtbruin ziet en bak daarna de uien
en de knoflook mee.
Voeg er het water, de gesneden bakgember en het gembervocht, de azijn en de ketjap aan toe en laat het gerecht doorsudderen tot het vlees zacht is.
Serveer het warm.
Het gerecht is erg geschikt om een dag van tevoren te worden gemaakt, zodat de gembersmaak geheel in het vlees is gedrongen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees