Vermeng in een ondiepe schaal de bloem met het kruidenzout en de peper.
Wentel de ribbetjes grondig door dit mengsel, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Bruin de ribbetjes aan alle kanten in de hete olie.
Haal het gebruinde vlees uit de pan en zet het even apart.
Voeg de gesneden uien toe aan de braadpan en bak ze al roerend goudbruin in het achtergebleven vet.
Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
Leg de gebruinde ribbetjes terug in de pan op de laag van goudbruine uien.
Vermeng in een kom het warme water, de donkerbruine suiker, de ketchup, de rode wijnazijn, de fijngehakte knoflook en de laurierbladen goed door elkaar.
Giet dit zoetzure mengsel over de ribbetjes in de braadpan.
Plaats het deksel stevig op de pan en zet de braadpan in de voorverwarmde oven.
Laat de ribbetjes 2 ½ uur (150 minuten) langzaam garen in de oven.
Haal de braadpan uit de oven.
Verwijder voor het serveren de laurierbladen uit de saus.
Serveer de Engelse zoetzure ribbetjes warm met de heerlijke saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gepofte aardappelen, coleslaw of een eenvoudige groene salade.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn met wat zoete tonen, zoals een Zinfandel of een Shiraz uit de Nieuwe Wereld, past goed bij de zoetzure smaak van de ribbetjes. Een amberkleurig bier zou ook een mooie combinatie zijn.