Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse zoetzure ribbetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
ribbetjes
▢
¾
kop
bloem
▢
2
theelepel
kruidenzout
▢
1
theelepel
peper
▢
½
kop
olie
▢
2
koppen uien
▢
1 ½
kop
warm water
▢
8
opgehoopte eetlepels donkerbruine suiker
▢
⅓
kop
ketchup
▢
¼
kop
rode wijnazijn
▢
2
fijngehakte teentjes knoflook
▢
2
grote
laurierbladen
Instructies
Vermeng de bloem met het kruidenzout en de peper en wentel er de ribbetjes in.
Bruin het vlees in de olie en haal het uit de pan.
Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
Leg de ribbetjes op de uien.
Vermeng het water, de bruine suiker, de ketchup, azijn, knoflook en laurier en giet dit over de ribbetjes.
Doe een deksel op de pan en bak 2 1/2 uur in de op 190°C voorverwarmde oven.
Verwijder voor het serveren de laurierbladen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees