Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schouderkarbonades in tomatensaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
wortel
▢
1
stengel bleekselderij
▢
2
schouderkarbonades
▢
zout
peper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
Provençaalse kruiden
▢
1
blikje
stukjes gepelde tomaat
nettogewicht 400 gr
▢
1
dl
rode wijn
Instructies
Maak de ui, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze klein.
Wrijf de schouderkarbonades in met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in ± 5 minuten
aan beide kanten bruin.
Bak de groenten ± 2 minuten mee.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kruiden, de tomaten met vocht en de wijn toe en stoof de karbonades met het deksel schuin op de pan in ±15 minuten zachtjes gaar.
Lekker met gesmoorde venkel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees