Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem tot er rook afkomt, voeg het
vlees toe en roerbak het 30 seconden snel aan alle kanten, zonder aanbranden.
Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan en leg het even apart.
Temper het vuur en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Roer de specerijen en zwarte peper erdoor en roerbak 3 minuten.
Voeg het vlees weer toe, schep om met chilipeper en zout en bak nog 5 minuten tot het vlees gaar is.
Serveer warm met gekookte rijst en yoghurt met komkommer of tomaat/Raita.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bhuna is een bakmethode, die zowel voor vlees als groenten wordt gebruikt. Vlees wordt meestal voorgebakken, tenzij het in dunne stukjes is gesneden. Bhuna-schotels zijn droog, met weinig saus en de kunst is ze gaar te bakken zonder vocht. Mocht dit te moeilijk blijken en begint het vlees aan te koeken, dan mag u gerust een scheutje water erbij doen, mits dat voor het serveren weer is ingekookt.