Hak de helft van de uien met de gember, de knoflook, de kruiden en de helft
van de amandelen zeer fijn.
Snipper de rest van de ui en fruit die in wat boter.
Voeg de kruidenmassa toe en fruit dit tot de olie zich van de rest scheidt.
Voeg het lamsvlees, de (in een eetlepel kokend water opgeloste) saffraan en de yoghurt toe.
Breng het gerecht aan de kook en laat het zachtjes, afgedekt, 1 uur stoven tot het vlees zacht is.
Roer af en toe.
Rooster de rest van het amandelschaafsel in een droogverhitte koekenpan en strooi dit over het vlees.
Serveer het vlees met (even in olie met knoflook en wat kerrie gebakken en daarna in bouillon gekookte) rijst, een chutney naar keuze en een 'sambal' van een fijngehakt mengsel van 1 rode ui, 2 muntblaadjes en citroensap.
Noot: Enkele chutneys
Tomatenchutney: meng een blik gepelde tomaten met geraspte gember,
knoflook, chilipeper, suiker en kerrie en laat dit sudderen tot een stevige
chutney is ontstaan.
Een dadelchutney maakt u op dezelfde manier als tomatenchutney, vervang
alleen de tomaten door ontpitte dadels.
Verse korianderchutney: laat 100 gr gedroogde geraspte kokos,overgoten met
1 dl water, 5 minuten staan. Pureer in een blender het kokosmengsel, 2 bosjes
koriander, 4
teentjes knoflook, 1 klein uitje, 1 1/2 theelepel kerrie en 3 eetlepels
citroensap. Strooi er een in dunne ringen gesneden rode peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Enkele chutneys
Tomatenchutney:
Meng een blik gepelde tomaten met geraspte gember, knoflook, chilipeper, suiker en kerrie en laat dit sudderen tot een stevige chutney is ontstaan.
Dadelchutney:
maakt u op dezelfde manier als tomatenchutney, vervang alleen de tomaten door ontpitte dadels.
Verse korianderchutney:
laat 100 gr gedroogde geraspte kokos, overgoten met 1 dl water, 5 minuten staan. Pureer in een blender het kokosmengsel, 2 bosjes koriander, 4 teentjes knoflook, 1 klein uitje, 1½ theelepel kerrie en 3 eetlepels citroensap. Strooi er een in dunne ringen gesneden rode peper over.