Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry van Astrid Veltman v3
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
Stukje
gemberwortel
verse
▢
600
gram
lamsbout
zonder been
▢
zout
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
kurkuma
▢
2
theelepels
koriander
gemalen
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
½
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
stokje
kaneel
▢
5
eetlepels
volle yoghurt
▢
1
eetlepel
garam masala
▢
8
blaadjes
verse munt
Instructies
Snipper de ui, schil de gemberwortel en hak deze fijn.
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met zout.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Fruit de ui en de gember en pers de knoflook erboven uit.
Schep het vlees erdoor en bak het even mee.
Voeg de kurkuma, koriander, komijn, kruidnagelpoeder, laurierblaadjes en het
kaneelstokje toe en bak alles nog even mee.
Roer de yoghurt erdoor.
Voeg ¼ liter heet water toe en stoof het vlees in 1 uur zachtjes gaar.
Roer de garam masala erdoor en verwarm de curry nog enkele minuten.
Breng het gerecht op smaak met zout en strooi er gehakte muntblaadjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India