Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen van 2 cm.
Verhit olie in een wok en bak hierin 8-10 minuten onder voortdurend omscheppen de blokjes vlees tot ze aan alle kanten een bruine kleur hebben gekregen.
Voeg garam masala, yoghurt, wat zout en het citroensap toe.
Roer alleskrachtig om en laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud koud worden.
Verhit in een tweede pan olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien tot ze goudbruin zien.
Voeg daarna alle overige ingrediënten toe.
Schep alles enkele malen goed om en laat het even (± 30 seconden) zachtjes bakken.
Voeg de inhoud van de eerste pan en 2½ dl kokend water toe en roer alles goed door elkaar.
Leg de deksel op de pan en laat de inhoud 1½ uur zachtjes stoven.
Neem een kwartier voor het einde van de aangegeven tijd het deksel van de pan om een deel van het vocht te laten verdampen.
Verwijder het laurierblad en strooi eventueel wat peterselieblaadjes over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Garam masala is een kruidig mengsel dat bij veel toko's te koop is.
Eventueel kunt u het vervangen door een mengsel van 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel zwarte peper, mespunt gemalen kardemom, mespunt kaneel, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat en 1 theelepel koenjit.
Dit levert ± 9 theelepels Garam masalavervanger op.