Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sri Lankaanse varkensvleescurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkenslapjes
in blokjes van 2 cm
▢
250
gram
uien
fijngesneden
▢
4
teentjes
knoflook
heel fijngesneden
▢
1
dessertlepel
wijnazijn
of citroensap
▢
2
theelepels
cayennepeper
▢
3
theelepels
Sri Lankaans zoet kerriepoeder
of garam masala
▢
1
theelepel
komijnpoeder
djinten
▢
1
pijpje kaneel
▢
1½
cm
gemberwortel
zeer fijngesneden
▢
3
laurierblaadjes
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
olie
▢
zout
naar smaak
Instructies
Verhit olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, laurier en kaneel hierin tot de ui goudbruin is.
Doe er dan de blokjes vlees, de cayennepeper, het kerriepoeder, het komijnpoeder en de gemberwortel bij en bak ze 5-10 minuten mee.
Voeg dan de azijn of het citroensap en het zout toe.
Maak de maïzena in 1 kopje water aan en meng dit al roerend door de curry.
Vindt u de curry te droog, verdun hem dan met water.
Laat het geheel op laag vuur ± 15 minuten sudderen; roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Sri Lanka