Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de Keurslager vindt. Extra lekker met raita (komkommer-muntyoghurt) en geroosterde gekruide pittabroodjes.
Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker.
Zet de kipspitjes 1 uur koel weg.
Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden.
Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten.
Bestrijk de pittabroodjes aan één kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes.
Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten.
Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn).
Rasp voor de raita de komkommer grof, laat dit in een zeef kort uitlekken en vermeng het met de vers geknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.