Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip Tikka
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
kippenpootjes
▢
boter
om te bedruipen
▢
¼
liter
yoghurt
▢
6
theelepel
gemberpoeder
▢
6
theelepel
knoflookpoeder
▢
½
theelepel
witte peper
▢
½
theelepel
komijnpoeder
▢
1
theelepel
foelie
of nootmuskaat
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
4
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
bloem
▢
zout
▢
5
eetlepels
plantaardige olie
Instructies
Maak de kippenpootjes schoon: haal het vel eraf en verwijder de botjes.
Snijd elk pootje in 4 stukken, zodat u 24 tikka's kunt maken.
Schenk de yoghurt in een grote kom, voeg de overige ingredinten toe, meng ze goed door elkaar en wrijf de stukken kip met dit mengsel in.
Laat ze 3½ uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rijg de gemarineerde tikka's met minstens 2½ cm tussenruimte aan pennen en rooster ze 6-7 in een matig warme tandoor of op een houtskoolgrill.
Bedruip ze minstens eenmaal met boter en zet er een lekbak onder om het vocht op te vangen.
Als u het vlees in een voorverwarmde oven roostert, is de grilltijd 8-10 minuten; bedruip het vlees dan minstens tweemaal.
Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India