3tomatenin kwarten gesneden en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
1avocadogehalveerd, ontpit en in blokjes
50ggroene jalapeñopepers uit een potjegrof gesneden
150gtortillachips naturel
1blikjetonijnstukken in olijfolie à 145 g
150ggeraspte cheddarkaas
1bosuiin ringetjes gesneden
100gcherrytomaatjesin kwarten
125gcrème fraîche
Instructies
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
Bak de Easy Veggie Roasted Corn gedurende 9 minuten op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om.
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Schep de geroosterde maïs in een ovenschaal en bedek met de tortillachips.
Verdeel de rode ui, tomaat, avocado, tonijn en jalapeñopepers over de chips.
Bestrooi het geheel met de geraspte cheddarkaas.
Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
Meng de cherrytomaatjes met de crème fraîche.
Bestrooi de uit de oven gekomen nachos-schotel met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.
Notities / Tips / Wijnadvies
Onder de nachos bevindt zich een heerlijke groenteschotel van geroosterde maïs, kidneybonen, vegetarisch gehakt, rode paprika, aardappel en kruiden. Dat maakt ‘m meteen geschikt als hoofdmaaltijd, boordevol groenten!