Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gele rijst met groenten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
rode linzen
▢
½
liter
kruidenbouillon
▢
5
saffraandraadjes
▢
1
deciliter
melk
▢
200
gram
langkorrelrijst
▢
2
grote
aardappels
geen afkokers
▢
2
vleestomaten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
30
gram
boter
▢
300
gram
bloemkoolroosjes
▢
1½
deciliter
Bulgaarse yoghurt
▢
45
gram
hazelnoten
Instructies
Kook de linzen in de bouillon in ± 20 minuten bijna gaar en laat ze uitlekken.
Laat de saffraan in de warme melk trekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes, ontvel de tomaten en snijd ze in even grote blokjes.
Fruit de specerijen zachtjes in de boter.
Bak de aardappel en de bloemkool omscheppend 5 minuten, roer er dan de tomaatblokjes door en schep dit met de rijst en de linzen om.
Laat het geheel In 20 minuten garen.
Voeg de saffraanmelk met de yoghurt toe, laat doorwarmen en maak op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht met de gehakte noten.
Lekker met komkommersalade met yoghurtdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch