Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Raita 4
Indische yoghurtsalade
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
1
rode paprika
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
takje
groene selderij
met blaadjes
▢
4
takjes
koriander
▢
4
deciliter
Bulgaarse yoghurt
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
mespunt
chilipoeder
of cayenne
▢
1
mespunt
kardemompoeder
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd hem in kleine stukjes.
Reinig de selderijstengel en snijd hem in blokjes.
Hak de groene kruiden samen met de selderijblaadjes fijn.
Roer al deze ingrediënten onder de yoghurt en pers er het knoflookteentje over.
Breng op smaak met het chili-, kerrie- en kardemompoeder, peper en zout.
Laat minstens een half uur trekken in de koelkast alvorens op te dienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit slaatje past uitstekend bij tandoori kip, gevogelte of lamsvlees op de
barbecue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Zuivel
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch