Verhit de ghee in een steelpan met dikke bodem tot er bijna walm omhoog kringelt.
Zeef bloem en zout in een kom en roer het lavas- of karwijzaad erdoor.
Giet de hete ghee erover en meng goed.
Voeg yoghurt en water toe en meng tot een vochtig deeg.
Kneed het deeg in de kom 5-10 minuten; zet weg en laat ± 20 minuten rusten.
Keer het deeg op een werkblad en rol het uit tot een vierkant van 2 cm dik.
Snijd het deeg in ± 12 blokjes.
Verhit wat olie heet in een koekenpan met dikke bodem en bak de blokjes in porties in ± 3 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit is een simpele maar heel smakelijke snack.
Het geheim zit hem voor een deel in de zaadjes.
Dit brood is tot 1 week houdbaar in een luchtdichte doos.