Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sereh rijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rijst
▢
200
gram
varkensvlees
▢
100
gram
gerookt mager spek
▢
100
gram
ham
▢
2
eieren
▢
50
gram
prei
▢
50
gram
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
trassi
▢
ketjap
▢
zout
▢
ve-tsin
Instructies
Rijst gaar en droog koken, uit laten stomen en afkoelen.
Ondertussen van de eieren een omelet bakken en deze in dunne reepjes snijden.
Ook de prei, varkensvlees, ham en rookspek in dunne reepjes van 1 cm snijden.
De uien en knoflook met wat olie aanfruiten met de trassi.
Daarna het vlees, ham en spek erbij en dit geheel enkele minuten braden onder voortdurend omroeren.
Het gebraden
mengsel overdoen in een vergiet zodat het overtollige vet eruit kan druipen.
Dit vet vangt men op en wordt weer gebruikt om de rijst aan te braden.
Daarna het mengsel van vlees, ham, spek en ui plus het ei toevoegen en enkele minuten laten doorbakken.
Op smaak brengen met zout, ketjap en ve-tsin.
De nasi goreng overdoen in een schaal en garneren met de fijngesneden prei.
Als bijgerechten: atjar tjampoer, saté, drumstick, kroepoek, pindasaus en een spiegelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië