Verwarm de oven voor op 180 graden. vouw de tortilla’s in een ovenvast schaaltje zodat het een bakje wordt.
Fruit de ui in de olie even aan en voeg de tomatenpuree toe.
Het gehakt erbij doen en rullen, dan alle kruiden, gezeefde tomaat, chilibonen, maïs en tomaat toevoegen en 10 minuutjes onder af en toe roeren op laag vuur laten staan.
(Je kunt er ook voor kiezen de maïs en de tomaatjes niet door het gerecht te doen maar apart bij het gerecht te serveren)
Doe ondertussen de tortilla bakjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Voeg na 10 minuten de crème fraiche toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog even 5 minuutjes langzaam pruttelen.
Haal de tortillabakjes ui de oven, haal ze uit de ovenvast schaaltjes en zet ze op een bord.
Vul de bodem met kaas, dan het gehaktmengsel en maak eventueel af met guacamole, tacosaus en extra geraspte kaas. Leg er lekker wat ijsbergsla bij.
Je kunt nu de rand van de bakjes lekker afbreken en eten met je gehakt