Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng kool 2
gekruiden kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fijngesneden
kool
▢
100
gram
garnalen
▢
200
gram
vleespoelet
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
blaadjes
salam
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djahé
▢
1½
theelepel
sambal oelek
▢
2
blokjes
goudbouillon
▢
4
kemiries
fijngestampt
▢
1
theelepel
suiker
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1½
kopje
water
▢
6
eetlepel(s)
olie
Instructies
Trek bouillon van de poelet.
Fruit in de olie dan de poelet, ui, knoflook, sambal, laos, djah), kemirie en salam.
Voeg de bouillon en blokjes toe.
Daarna water, suiker, koenjit en kool toevoegen.
Hierbij kan men nog 4 hard gekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder bij doen.
De kool niet helemaal gaar laten worden (moet knappend blijven).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië