Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shrikand van Astrid Veltman
Porties:
6
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
beker
Bulgaarse yoghurt
á 425 gr
▢
¼
theelepel
saffraandraadjes
▢
1
eetlepel
water
heet
▢
75
gram
poedersuiker
▢
1
volle eetlepel
amandelen
gemalen
▢
½
theelepel
kardemom
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
Instructies
Doe de yoghurt in een schone neteldoek of fijnmazige theedoek, breng de vier punten bij elkaar en leg er een stevige knoop in.
Hang de bundel op boven de gootsteen en laat het water eruit druipen.
Laat het een hele nacht hangen.
Voeg de saffraandraadjes aan het hete water toe en zet het kommetje afgedekt weg.
Maak de knoop van de doek voorzichtig los, doe de inhoud in een kom en klop de uitgelekte yoghurt met een garde glad.
Voeg de suiker toe en klop die door de yoghurt.
Voeg de gemalen amandelen, kardemom en nootmuskaat toe en roer die erdoor.
Roer de saffraandraadjes samen met het water waarin ze zijn geweekt door het mengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit dessert gekoeld.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
India