Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng snijboon
gekruide snijbonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
gehakt
▢
100
gram
garnalen
gepelde
▢
250
gram
snijbonen
verse
▢
3
kemiries
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
kopje
santen
▢
1
stukje
trassi
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
peper
▢
melk
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Fruit in wat olie de fijngesneden ui en knoflook, de trassi en fijngestampte kemirie totdat de uien bruin zijn.
Voeg dan het gehakt toe en roer regelmatig om tot het gehakt korrelig en bruin is.
Doe de garnalen erbij, maak naar smaak af met de overige kruiden.
Als laatste op een klein vuur de snijbonen en de santen(melk) erbij.
Laat de snijbonen niet helemaal gaar worden vooral als men bliksnijbonen gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië