Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng petis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
petis
▢
3
fijngesneden
rode uien
▢
3
fijngesneden
witte uien
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
dl
santen
▢
50
gram
lombok rawit
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
blaadjes
salam
Kruiden:
▢
2
schijfjes
laos
▢
2
rode lomboks
▢
2
groene lomboks
▢
zout
Instructies
Maak de onder kruiden vermelde ingrediënten heel fijn en fruit ze samen met de fijngesneden uien in de olie bruin.
Doe hierbij de santen, salam, koenjit, lombok rawit en de met water aangelengde petis.
Laat het geheel zolang koken, tot de olie boven komt drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië