Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer goelai Boontjes
Gekruiden boontjes met vleeskrabbetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
vleeskrabbetjes
▢
500
gram
boontjes
in stukjes
▢
2
kopjes
dikke santen
▢
2
eetlepel(s)
rijstebloem
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
djinten
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
blaadjes
salam
▢
1
spriet sereh
Instructies
Kook de krabbetjes in ruim water even op en haal ze eruit.
In de overgebleven bouillon kookt men de boontjes bijna gaar.
Vermeng de kruiden met de rijstebloem, sereh en de salam.
Kook dit met 1 kopje santen en het vlees verder op.
Als laatste de boontjes en de rest van de santen erbij en op een klein vuur gaarkoken.
Laat de boontjes niet te zacht worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel wat bouillon bijvoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië