Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Soep Van Kip En Tahoe
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
sterke / van restjes kippenvlees
▢
¼
blik
tahoe
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngesneden
▢
100
gram
ham
gesnipperd
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
1
teen
knoflook
geperste
▢
1
mespunt
ve-tsin
▢
2
schijfjes
gemberwortel
verse
▢
2
eetlepel
rijstwijn
of droge sherry
▢
1
eetlepel
sojasaus
Instructies
Snijd de tahoe in blokjes van 1 cm en laat ze marineren in een papje van maïzena, rijstwijn (of droge sherry), sojasaus, knoflook en geraspte gember.
Breng de bouillon met restjes vlees aan de kook.
Laat de tahoe er 3 min. in meekoken.
Doe de ham en bieslook in soepkommen of terrine.
Maak de soep af met ve-tsin en giet hem over de ham en bieslook. Roer alles goed om.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Marineer de tahoe zoals aangegeven.
Breng de bouillon in een glazenlitermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
Doe de tahoe erin en verwarm de soep afgedekt 1 min. op 100%.
Ga verder te werk als hierboven beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië