Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Tjampoer Assinan
Zoetzuur varkensvlees met groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
hamlappen
magere
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
1
ei
geklutst
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
3
eetlepel(s)
azijn
▢
3
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
3
kopjes
water
▢
3
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
½
winterwortel
▢
4
grote
champignons
▢
3
grote
uien
grofgesneden
▢
⅓
komkommer
in stukken
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
Instructies
Meng het vlees met djahé, zout en peper.
Maak een mengsel van 1 eetlepel maïzena, geklutst ei en bloem.
Hierin het vlees goed vermengen.
Maak nog een mengsel van ketjap, azijn, bruine suiker, tomatenketchup, 1 eetlepel ma5zena en de 3 kopjes water.
Winterwortel blancheren en in stukjes snijden.
De champignons in vieren delen.
Verhit in een pan 3 kopjes olie en bak de stukken vlees een voor een goudbruin.
Laat ze uitlekken.
Fruit in dezelfde olie de trassi, knoflook, ui en alle groenten voor ca. 2 min.
Daarna eruit scheppen en uit laten lekken.
Giet de olie uit de pan en doe er 4 eetlepels van terug.
De olie weer warm maken en het tweede mengsel toevoegen.
Op een klein vuur laten indikken.
Doe dan het vlees en de groenten erbij en laat alles nog ca. 10 min. door sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij witte rijst of bami goreng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië